29.6.09

Καλοκαιρινές διακοπές και online booking

Χτες έψαχνα που θα κλείσω για τον Αύγουστο διακοπές. Ξεκίνησα να κάνω την online κράτησή μου σε ξενοδοχείο, όπως και άλλες φορές έχω κάνει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι τιμές "παίζουν" στα διάφορα booking sites. Γι' αυτό και ξεκίνησα το ψάξιμο. Προορισμός Κρήτη (μια και είναι η παρέα μας εκεί) και στόχος να βρώ την καλύτερη δυνατή τιμή. Μικροδιαφορές υπήρχαν από site σε site.Πολύ χρήσιμο βρήκα το www.trivago.gr , το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τις διαφορετικές τιμές σε ένα συγκριτικό πίνακα για κάθε ξενοδοχείο.
Έτσι λοιπόν κατέληξα στο www.gtahotels.com το οποίο εμφάνιζε τη χαμηλότερη τιμή για το ξενοδοχείο/ χρονική περίοδο που είχα σημειώσει. Κι ενώ ήμουν έτοιμη να "κλείσω" δεν το έκανα άμεσα, γιατί έπρεπε να ασχοληθώ με κάτι άλλο offline. Δυο ώρες αργότερα, που πήγα να ολοκληρώσω την κράτησή μου, διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν υπήρχε η τιμή που είχα δει. Αντίθετα είχε αλλάξει προς τα πάνω κατά 25%!! Προσπάθησα να καταλάβω γιατί συνέβηκε αυτό. Δεν τα κατάφερα. Η μόνη λογική σκέψη είναι ότι οι online τιμές ξενοδοχείων έχουν γίνει χρηματιστήριο. Αν υπάρχει ενδιαφέρον...ανεβαίνουν!
Συνεχίζοντας το ψάξιμο βρήκα αυτό εδώ το site www.hotelcollect.com  που όπως τα περισσότερα τέτοια sites είναι based in UK. Έκανα την κράτηση -πρόσεξα ότι είχε secure transaction (το λουκετάκι κάτω δεξιά στον browser), πήρα και email επιβεβαίωσης και όλα καλά.
Σήμερα που πήγα να δω και να σιγουρευτώ, (είμαι πάντα προσεκτική όταν δίνω στοιχεία σε site που δεν χρησιμοποιώ συχνά) διαπίστωσα ότι το site δεν υπάρχει! Δοκίμασα με firefox και με explorer. Tίποτα. Πήρα τηλέφωνο, δεν λειτουργούσε και το τηλέφωνο. Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Πήρα τον ISP και μου λέει ότι δεν το βλέπουν ούτε εκείνοι (δοκίμασαν μάλιστα και μέσω άλλων ISPs!!). Επικοινώνησα με τον nikan, που ευτυχώς μου είπε ότι το βλέπει.
Έψαξα στο whois.com και βρήκα καταρχήν ότι είναι registered και σε ποιόν ανήκει το site. Στο τηλέφωνο που υπήρχε, πέτυχα τον ιδιοκτήτη (τούρκικη εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια όπως κατάλαβα) ο οποίος με καθυσήχασε. Λίγο μετά σκέφτηκα κι άνοιξα τον google chrome με τον οποίο και είδα το site!! (αλήθεια ξέρει κανείς γιατί να το βλέπω μόνο με chrome?).
Περιμένω τώρα και το ξενοδοχείο (ήρθα σε επαφή και μαζί τους) να μου επιβεβαιώσει την κράτηση και την πληρωμή για να είμαστε καθ' όλα εντάξει (σημειωτέον ότι η πρώτη μου προσπάθεια ήταν να κάνω κράτηση μέσω του online booking που είχε το ξενοδοχείο -κι είχε από τις χαμηλότερες online τιμές- αλλά...δεν λειτουργούσε!).
Σε αναμονή λοιπόν....