11.7.09

Περί twitter...


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ "συζητήσεις" και αντεγκλίσεις (!) στο twitter, σχετικές με τον τρόπο χρήσης του. Τα θέματα:
α) το twitter δεν είναι chat, αλλά πολλές φορές γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
β) με τις καλημέρες, καλησπέρες, καληνύχτες προστίθενται άχρηστα tweets, αλλά μερικά καλημερίσματα βγάζουν ένα ωραίο συναίσθημα.
γ) η παράθεση από έναν χρήστη πολλών συνεχόμενων tweets δημιουργεί "θόρυβο", εκτός κι αν πρόκειται για ενημέρωση σχετική με επικαιρότητα.

Κατά την άποψή μου, δεν είναι τόσο η διαδικασία που ενοχλεί, όσο το ενδιαφέρον που "κουβαλάνε" τα συγκεκριμένα tweets. Αν γράφεται κάτι ενδιαφέρον ή γράφεται κάτι δοσμένο με χιούμορ, είναι καλοδεχούμενα και η "συζήτηση" και ο "θόρυβος". Αν είναι αδιάφορα ή ανιαρά τότε κουράζουν και απωθούν.

Επειδή όμως υπάρχει το "unfollow" δεν με προβληματίζει καθόλου. Unfollow τώρα, follow ίσως κάποια άλλη στιγμή και όλα καλά!
Ένα σημείο μόνο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους μας. Η οποιαδήποτε πλατφόρμα social networking μπορεί εύκολα να "ξεφτιλιστεί" και να "θαφτεί" από ένα και μόνο παράγοντα: από τους ίδιους που τη χρησιμοποιούν και τελικά τη διαμορφώνουν.