11.6.15

Αν οι εφοπλιστές έβαζαν extra φορεία στα καράβια...

Τράκαρε μετωπικά τον ανηψιό μου (που επέστρεφε από τη δουλειά του με μηχανή) κοπελιά που τη μάθαινε ο καλός της να οδηγεί μηχανή στο δρόμο. Χωρίς δίπλωμα. Ίσως ήταν και ανασφάλιστη η μηχανή. Στην Πάρο.
Το πόδι του ανηψιού σπασμένο σε 3 μεριές με τα κόκκαλα να έχουν τρυπήσει το δέρμα... Εργαζόμενος και κάτοικος Πάρου. Χωρίς ιδιωτική ασφάλιση ώστε να καλέσει ελικόπτερο.
Για να φτάσει εδώ με το καράβι της γραμμής και να πάει νοσοκομείο τον μετακόμισαν 7 φορές!!! Με φρικτούς πόνους όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας.
Κι αναρωτιέμαι: Χάθηκε να έχουν ένα-δυό φορεία στα καράβια να βάζουν τον τραυματία με το "αρχικό" φορείο κ να παίρνει πίσω το άδειο φορείο του καραβιού το ασθενοφόρο;  Το ίδιο ισχύει και για τα νοσοκομεία (αφού τον έκαναν βόλτα σε νοσοκομείο -μεταφορά από φορείο ασθενοφόρου-νοσοκομείου-ασθενοφόρου- για να καταλήξει μετά στο τελικό!)
Ανταλλαγή φορείων δηλαδή αντί να τρελαίνεται από τους πόνους ο τραυματίας!
το κόστος του €1,361.25 στο πρώτο site που βρήκα τυχαία > quirumed.com/

Το γράφω μήπως και φιλοτιμηθεί κανείς (π.χ. οι εφοπλιστές που δεν φορολογούνται ή οι μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για την κοινωνική τους ευθύνη και πουλάνε το καλοκαίρι στα νησιά 10πλάσια προϊόντα τους, κτλ) και κάνει κάτι κ το  καθιερώσει.
Στην περίπτωση του ανηψιού μου οι τραυματίες ήταν 3 (γιατί και η κοπελιά που προκάλεσε το ατύχημα με τον φίλο της τραυματίστηκαν επίσης) και θα γλύτωναν μία (1) μεταφορά αφού πληθώρα φορείων κι ασθενοφόρων δεν διαθέτουν στα νησιά, ακόμη και στην Πάρο! Αντιθέτως υπάρχουν πάρα πολλά δωμάτια, ξενοδοχεία κι εστιατόρια...

ΥΓ.  Η πρώτη επέμβαση στο μετατάρσιο έγινε με επιτυχία είπε ο γιατρός και σε μια βδομάδα αναμένεται να γίνει και η δεύτερη στο γόνατο και τον μηρό. Έχει μέλλον η ταλαιπωρία του. Ας πάνε όλα καλά!