7.4.11

δεν θέλω να γίνω πελάτης της eurobank!

Να μια τράπεζα που δεν θα ήθελα να έχω καμία συναλλαγή μαζί της. Γιατί; Διαβάστε πώς με ταλαιπώρησαν σήμερα:
η φωτογραφία είναι από ant1online.gr
Πήγα με μία δίγραμμη επιταγή (δίγραμμη σημαίνει ότι δεν μεταβιβάζεται, τυπικά τουλάχιστον) μερικών χιλιάδων ευρώ για να την εισπράξω (μου δόθηκε από την Allianz για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας μου σε ιδιωτικό νοσοκομείο). Ζήτησα να μου δώσουν τραπεζική επιταγή για το ποσό που πρέπει να δώσω στο νοσοκομείο και 2χιλιάδες ευρώ μετρητά. Ο υπάλληλος στο γκισέ της eurobank Aμφιθέας μου είπε: "Δεν γίνεται. Πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό. Αλλιώς θα έχετε επιβάρυνση".
Έφυγα. Πήγα στην τράπεζα που συνεργάζομαι. Με ενημέρωσαν ότι αυτό που ζητούν από τη eurobank είναι παράνομο και οφείλουν να μου δώσουν τα χρήματά μου. Ξαναπήγα στη eurobank. Αυτή τη φορά μου απάντησαν ότι "καλύτερα (για μένα) να ανοίξω λογαριασμό, για να μη χρεωθώ!" Ρώτησα: "πόση είναι η επιβάρυνση;" απάντηση: "Δεν μπορώ να σας πω. Θα μας το βγάλει το σύστημα. Πάντως πάνω από 50+ευρώ!". Ζήτησα να πάρω μετρητά, αφού είχα δίγραμμη επιταγή με χθεσινή ημερομηνία. "Καθήστε λίγο να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε" απάντησαν. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, μετά από λίγο: "Μπορώ να σας τα δώσω μετρητά σε 20άρικα...." !! Του αντιπρότεινα να πάω την επόμενη μέρα, ώστε να έχει προετοιμαστεί και να μου δώσει μεγαλύτερα χαρτονομίσματα. Τι απάντησε; "Δεν έχουμε χρηματαποστολή αύριο!!".
Ε..για να μη χρειαστεί να ξανανοσηλευτώ σε νοσοκομείο, σηκώθηκα κι έφυγα (λέγοντάς τους ότι θα δημοσιοποιήσω το θέμα "Κάντε ό,τι θέλετε" μου είπαν αδιάφορα.
Κατέθεσα λοιπόν την επιταγή στην τράπεζα που συνεργάζομαι και θα περιμένω το 3ήμερο valeur για να την εισπράξω (αυτό που προσπάθησα να αποφύγω).
Στη eurobank δεν πρόκειται να ξαναπάω διότι η πολιτική: "θέλω κέρδος / δεν με ενδιαφέρουν οι ανάγκες του πελάτη" είναι απαράδεκτη.
Σου ζήτησα να μου βγάλεις επιταγή. Έστω, να δεχτώ να χρεώσεις κάτι για τη δουλειά που θα κάνεις: 2-3 ευρώ; Μέχρι εκεί... Όχι 50+ ευρώ!! Κι έπειτα, για να ΜΗΝ κάνεις τη δουλειά και για ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ έναν επιπλέον πελάτη χρησιμοποιείς την τακτική "σε δυσκολεύω για να υποκύψεις". Μα "έμμεσος εκβιασμός" δεν είναι αυτό, ώστε να κάνω αυτό που σε εξυπηρετεί; Kαι δικαίωμα της τράπεζας είναι να έχει όποια αντι-πελατοκεντρική πολιτική θέλει, αλλά και δικό μου δικαίωμα να μην θέλω να γίνω πελάτης της. Ακριβώς γιαυτό το λόγο.
Κι επειδή σήμερα έχασα πάνω από μισή ώρα με τα καμώματα της eurobank, είμαι απολύτως σίγουρη πλέον ότι δεν θέλω να γίνω πελάτης της.