29.3.11

Ο απόηχος των συνεδρίων για τα social media και τη διαφήμιση.

Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο συνέδρια. Το ένα, για τα Social Media "Digging the social goldmine" στις 22/3 στο Δαΐς ενώ το δεύτερο www.epomenimera.net διοργανώθηκε στις 23/3 από πολλούς φορείς μαζί (ΕΔΕΕ, ΣΕΔΕΑ, ΣΔΕ, ΕΙΙΡΑ, ΕΙΤΗΣΕ, ΙΑΒ, ΣΕΠΤ, BOUSSIAS και DIRECTION) στο metropolitan expo.
To συνέδριο "H Επόμενη Μέρα" αφορούσε αποκλειστικά τον κλάδο της διαφήμισης-διαφημιζόμενων-μέσων επικοινωνίας στο επίπεδο της κρίσης που περνούν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα. Είχε πολύ κόσμο αλλά όχι ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Έγινε σε ένα τεράστιο και ωραίο χώρο με όχι όμως και τόσο καλή ακουστική (ειδικά στις πρώτες σειρές).

Τα συμπεράσματα δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί στο site (ή το blog του συνεδρίου) αλλά κάποια σημειώνονται εδώ. Επισημαίνω το σχετικό για τα social media: "Τα social media δεν είναι πανάκεια, αλλά μέρος του media mix. Ανάγκη επένδυσης σε σχετικές δεξιότητες." στο οποίο το πρώτο μέρος μου φαίνεται εντελώς περιττό, αρκούσε το: "Ανάγκη επένδυσης σε σχετικές δεξιότητες (στα social media)". Και κατά τη γνώμη μου η προσωπική εμπλοκή με τα social media είναι η καλύτερη εκπαίδευση. Έτσι δεν θα μπερδεύεται κανείς να γράφει "mporite na energopiisete to twitter ?"
Καλό σημάδι ότι στη μεγάλη οθόνη άνοιξε το twitter αρκετές φορές για μικρό όμως διάστημα (νομίζω ότι ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΔΕΕ, που άλλωστε το χρησιμοποιεί ο ίδιος, ίσως ο μόνος από τους επικεφαλής των φορέων, αν εξαιρέσω τον πρόεδρο του iab hellas).

Το συνέδριο για τα Social Media είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και παρουσιάστηκε και μια νέα έρευνα για τα social media. Εκείνο που συζητήθηκε από αρκετούς, ήταν η έλλειψη ομιλητών bloggers μη εργαζομένων σε εταιρείες-χορηγούς και η παρουσία κάποιων απόψεων που καταγράφηκαν ως μη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αν όχι και ως χιλιοειπωμένες πλέον. Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για το συνέδριο έχει αναρτήσει κ ο @dkalo στο blog του.
(διαβάστε και τα πολλά comments, έχουν ενδιαφέρον.

Kαι στις δύο εκδηλώσεις δεν υπήρχε ζωντανή αναμετάδοση μέσω web. Προσπάθησα να το κάνω με το κινητό μου. Στο Δαΐς ο ήχος ήταν αποδεκτός (δείτε όλη την -ενδιαφέρουσα- παρουσίαση της Katy Howell παρακάτω) ενώ στο metropolitan expo, δυστυχώς, σχεδόν δεν ακουγόταν.


Όλα τα video αποσπάσματα -από κινητό- μπορείτε να "προσπαθήσετε" να τα ακούσετε στο qik.com.