12.5.09

Η οnline πολιτική συζήτηση

Τις τελευταίες μέρες, ίσως βδομάδες, γίνεται ένας οργασμός στα social media από τους Έλληνες συμμετέχοντες. Νέοι χρήστες εμφανίζονται, παλιότεροι δραστηριοποιούνται...πολιτικοί παίρνουν θέση μάχης και γενικότερα το όλο σκηνικό μοιάζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Καλό είναι αυτό, γιατί αν χρησιμοποιούμε μια εφαρμογή, άν "μπαίνουμε" σε ένα νέο περιβάλλον τότε υπάρχει ελπίδα και να καταλάβουμε πώς λειτουργεί, ποιες είναι οι αδυναμίες του και τα δυνατά του σημεία.
Έτσι λοιπόν , ελπίζω ότι οι φετινές εκλογές θα είναι οι πιο ενδιαφέρουσες, γιατί θα έχει την ευκαιρία ο κάθε πολίτης να γνωρίσει περισσότερα για το Ευρωκοινοβούλιο, τα κόμματα, τους βουλευτές, τη διαδικασία.... Αρκεί βέβαια να αφιερώσει λίγο χρόνο.
Η άποψή μου είναι: δείτε πρώτα τον..."ανταγωνισμό". Μάθετε τι λένε αυτοί με τους οποίους δεν συμφωνείτε. Έτσι μόνο θα έχετε ολοκληρωμένη εικόνα (όσο γίνεται) και αιτιολογία για τη δική σας σωστή επιλογή. Όλα τα κόμματα έχουν πλέον παρουσία στον internet (εγώ θα κρίνω κι από αυτή την παρουσία τους). Αν τώρα θέλετε να συγκρίνετε τις θέσεις τους αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο www.deb8.gr όπου αναρτώνται τα προγράμματά τους. Φιλοδοξία των δημιουργών είναι να συμπεριληφθούν όλα τα υποψήφια κόμματα και βέβαια να ανοίξει η συζήτηση...

Γιατί να συζητάμε προγράμματα; from Andreas Triantafillidis on Vimeo.