3.5.09

Είναι νόμιμο να κατεβάζω μουσική πληρώνοντας;

Πολύς λόγος γίνεται και πάλι για τη μουσική, και όχι μόνο, στο internet. Θα κατεβάζουμε κι από που; Θα μας κυνηγάει σε λίγο ο ISP αν κατεβάζουμε παράνομα mp3. H Eυρωπαϊκή Ένωση ξύνει το κεφάλι της για το πώς θα ελέγξει το διαδίκτυο...και γενικότερα οι δισκογραφικές και η βιομηχανία κινηματογράφου συνεχίζουν να ψάχνουν να βρουν τρόπους απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης υλικού στο internet.
Τυχαία έπεσα πάνω στο http://www.music-bazaar.com το οποίο έχει ελληνική μουσική, ωραία τακτοποιημένη σε εμφάνιση και σε ποιότητα (στα 192 Kbits/sec) και με τιμές που ξεκινούν από 0,16€/mp3. Επειδή μου έκανε εντύπωση η χαμηλή τιμή, έψαξα να δω αν είναι νόμιμο να κατεβάζεις μουσική από κει. Αναφέρει λοιπόν στα ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

Είναι νόμιμο να κατεβάζω μουσική από το Music-bazaar.com;
Η διαθεσιμότητα του υλικού της ιστοσελίδας Music-bazaar.com στο Internet είναι εγκριμένη από την άδεια # LS-3М-06-02 της Ρώσικης Κοινότητας Πολυμέσων και Internet (ROMS). Σύμφωνα με τους όρους της άδειας το Music-bazaar πληρώνει τα τέλη της άδειας για όλο το υλικό που κατεβαίνει από την ιστοσελίδα και εντάσσεται στους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί Πνευματικών και Συναφή Δικαιωμάτων. Όλο αυτό το υλικό απευθύνεται αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Οποιαδήποτε περαιτέρω διάθεση , μεταπώληση ή μετάδοση απαγορεύεται.
Τα έργα διαθέσιμα από το Music-bazaar.com προστατεύονται από τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί Πνευματικών και Συναφή Δικαιωμάτων και απευθύνονται για προσωπική χρήση του αγοραστή. Διαφημιστική χρήση τέτοιου υλικού απαγορεύεται. Εγγραφή, αντιγραφή, διάθεση του κάθε μέσου είναι δυνατή μόνο με την συγκατάθεση του Επίσημου Κατόχου.
Ο χρήστης φέρει όλη την ευθύνη για κάθε χρήση και διανομή όλου του υλικού που έχει ληφθεί από το Music-bazaar.com. Αυτή η υπευθυνότητα είναι εξαρτώμενη από την εθνική νομοθεσία της χώρας κατοικίας του κάθε χρήστη. Η διαχείριση του Music-bazaar.com δεν κατέχει τις πληροφορίες σχετικά με τους νόμους της κάθε χώρας και δεν είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις των αλλοεθνών χρηστών.
Εξαιτίας της δυσαρέσκειας που υπάρχει από τη πλευρά των καλλιτεχνών σχετικά με την στρατηγική της κοινότητας ROMS είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και να προβούμε στη σύναψη συμβολαίου. Για περαιτέρω πληροφορίες γράψτε μας στο admin@music-bazaar.com, ενημερώστε μας εάν είστε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και θα σας αποστείλουμε τους όρους συμβολαίου.


Υποθέτω ότι είναι νόμιμο site για τα...ρώσικα δεδομένα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Να κατεβάσω ή θα με πάνε μέσα ούτως ή άλλως; Και ποια είναι η κοινότητα ROMS....(απάτη;).
Δύο επιλογές έχω: Η να κάνω "καλές" καταθέσεις στις βιομηχανίες θεάματος και μουσικής ή να σταματήσω να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες και να έχω το κεφάλι μου απολύτως ήσυχο.