28.5.07

ΙΚΑτάντια του Ιδρύματος και νεκρούς ανασταίνει!


Την Παρασκευή 25/5 πήγα στο ΙΚΑ Αμφιθέας για να πάρω τη συμμετοχή/παροχή που δίνει για τις αποκλειστικές νοσοκόμες/ περπατούρα... Η όλη διαδικασία ήταν επί της ουσίας 20λεπτη (θα μπορούσε και 10λεπτη αλλά έχουν ένα συγκεκριμένο ρυθμό και πολλές πολλές σφραγίδες). Εγώ τη διεκπεραίωσα σε 4.30 ώρες, από τις 9.00-13.30!!! Τόσο χρειάστηκε να περιμένω στην ουρά (με αριθμό παρακαλώ γιατί έχουμε εκσυγχρονιστεί). Άσε τη συμπεριφορά προς τους ταλαίπωρους ασφαλισμένους: η προϊσταμένη είπε σε άτομο με πατερίτσες που τον είχε στο στήσιμο 15 λεπτά, διότι έκανε άλλη δουλειά και δεν καθόταν:
"Εδώ δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν έχουμε άτομο για πληροφορίες. Να έρθετε πρωί να πάρετε αριθμό και να περιμένετε τη σειρά σας". (αριθμό παίρνεις μέχρι τις 10.30π.μ. περίπου, μετά το κλείνει η προϊσταμένη το μηχάνημα).
Ο Διευθυντής στα παράπονά μου για την αναμονή απάντησε ευγενικά: "η μία έχει αρρωστήσει, η άλλη λείπει με άδεια. Δεν εγκρίνουν προσλήψεις, ούτε δίνουν υπερωρίες. Αυτή είναι η κατάσταση, θα περιμένετε."

Ε αφού περιμένεις τόση ώρα θα έχεις τουλάχιστον σωστή ποιοτική εξυπηρέτηση. Ιδού λοιπόν το καλύτερο.
Μου έδωσαν και βεβαιώσεις για την εφορία: μια στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και 15 χρόνια (!) και μία στης μητέρας μου (χήρα του Κων/νου). Αυτά τα δύο χαρτιά τα έβγαλε η ίδια υπάλληλος, την ίδια στιγμή!! (Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ τις βεβαιώσεις).Δεν την εντυπωσίασε που έβγαλε βεβαίωση για πεθαμένο άνθρωπο. Γιατί τελικά όλοι εκεί μέσα δουλεύουν για να περάσει η ώρα να σχολάσουν, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς διάθεση για εξυπηρέτηση.
Υπάρχει Διοικητής; Υπάρχει Υπουργός Εργασίας; Υπάρχει Θεός τελικά; Έλεος!
Άρση της μονιμότητας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.