4.1.07

Οι αναβαθμίσεις των ISPs, τα blogs, τα sites.

Οι αναβαθμίσεις

Mας έκαναν τα νεύρα τιράντες πριν τις γιορτές. Τρείς διακοπές σύνδεσης της HOL, πάνω από μισή ώρα κάθε μια. Και από το support να σου λένε, δείτε το router, κάντε επανεκκίνηση, εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα και..ααααα (λένε) το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι ίσως φταίει, είναι η αναβάθμιση που γίνεται στο δίκτυο (στο τρίτο τηλεφώνημα αυτά). Μα βρε αθεόφοβοι στις 4 το απόγευμα προγραμματίζετε τις αναβαθμίσεις σας, ημέρα εργάσιμη; Μα γιατί θέλετε να ταλαιπωρείτε τους πελάτες σας και να τα ακούτε μετά; Τί βίτσιο κι αυτό! Αντιθέτως η otenet (για να λέμε και τα καλά) κάνει συνήθως αναβαθμίσεις κάτι ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. "Αθόρυβα" και αποτελεσματικά!



Τα blogs

Μια και ξεκίνησα αυτό το blog, κόβω πολλές βόλτες τελευταία σε πολλά. Ο,τι θέλεις βρίσκεις (όπως και γενικά στο web). Αφού ολοκληρώσω τις βόλτες θα βάλω εδώ κάποια links για να κάνετε κι εσείς μια βόλτα σε αυτά. Χτες πάντως ολοκληρώθηκε το πρώτο blog party στου doncat.
Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τα blogs φέρνουν κόσμο στο web. Οπως τα chats, τα newsgroups, τα fora...Και σου λένε ότι το internet είναι αποξένωση, δεν επικοινωνείς. Πόσες φορές επικοινωνήσατε όντας πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιους; Και όπως in real life, υπάρχουν τα καλά, τα κακά και τα χειρότερα. Δηλαδή στο δικό σας περίπτερο βρίσκετε μόνο επιστημονικά και ενημερωτικά έντυπα; Το βράδυ σε συγκεκριμένες περιοχές κυκλοφορούν μόνο...άγγελοι; Σας προτείνω να αποκτήσετε πρώτα την εμπειρία και μετά να λέτε.


Τα sites Μια κατηγορία ελληνικών επιχειρήσεων (κι άλλες πολλές) που βρίσκεται ακόμη πίσω είναι τα λευκά είδη. Ψάχνεις να βρεις π.χ. πάπλωμα, και βρίσκεις ελάχιστα sites με ένα σωρό intro flashakia και άλλα αζήτητα. Παιδιά το site είναι για πληροφόρηση, δεν είναι ούτε τηλεοπτικό σποτάκι, ούτε έντυπο. Θέλω να δω τα προϊόντα, λεπτομέρειες, τιμές, πώς μπορώ να το αγοράσω κτλ. Αλλά τι λέμε τώρα; Εδώ κάποιοι δεν έχουν καν site, έστω με μια διεύθυνση κι ένα τηλέφωνο, να δηλώνουν την ύπαρξή τους. Αντε να οργανωθούμε λιγάκι τώρα που και ο ΟΤΕ κατέβασε κι άλλο λίγο το πάγιο των ADSL.