20.12.06


Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ INTERNET

Εδώ και πολύ καιρό αναρωτιέμαι γιατί οι δημοσιογράφοι, ειδικά οι τηλεοπτικοί τα έχουν βάλει με το internet. Χθες το βράδυ νομίζω ότι κατάλαβα.
Παρακολούθησα για περίπου 20 λεπτά (τόσο άντεξα) την εκπομπή του Χαρδαβέλα για το internet chat. Στον πρόλογό του μας ενημέρωσε ότι δεν ασχολείται με internet και computers, έτσι για να μην τον κακολογήσουμε, και όταν χρειάζεται κάτι να βρει το ζητάει από κάποιον άλλον.
Με πλήρη άγνοια λοιπόν, ξεκίνησε το θέμα του έχοντας καλέσει διάφορους τύπους άσχετους, αλλά σχετικούς και συχνούς σε τηλεοπτικές συζητήσεις και παράθυρα, και άρχισαν όλοι μαζί να λένε πάλι "τί κακό πράγμα και προς αποφυγήν" είναι το internet και γενικά ό,τι έχει σχέση με αυτό, γιατί μπορεί να μας παρασύρει, να πάθουμε τα μύρια όσα και στο τέλος να μας...καταπιεί.
Προσωπικά όταν πρέπει να ασχοληθώ με κάποιο θέμα, ψάχνω πρώτα να μάθω όσα περισσότερα γίνεται και εάν είναι δυνατό να το δω στην πράξη, να το δοκιμάσω, να αποκτήσω τη σχετική εμπειρία. Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν το αντίστοιχο άραγε; Δεν τηρούν καν το θεμιτό, να έχουν δηλαδη να παρουσιάσουν και την άλλη άποψη. Το κάνουν επίτηδες; Θέλουν να τρομάζουν τον κόσμο που δεν γνωρίζει; Πουλάει πιο πολύ αυτό; Μέχρι πότε;
Χθες νομίζω κατάλαβα γιατί τα βάζουν με το internet. Στην εποχή μάλιστα που το ΤΙΜΕ ανακηρύσει person of the year τους ασχολούμενους με αυτό, στη νέα μορφή που παίρνει. Κατάλαβα χθες, ότι είναι αδυναμία κατανόησης από την πλευρά των δημοσιογράφων, αλλά και έλλειψη ικανότητας προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Μάλλον ήρθε η ώρα κάποιοι να πηγαίνουν σπιτάκι τους. Άντε παιδιά στο καλό και καλές επικοινωνίες στον καφενέ της γειτονιάς ή της ΕΣΗΕΑ!

1 comments:

ioannisk είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Δεν ήξερα πως η TV παρουσιάζει το Internet σαν τον νέο σατανά, δεν τα πάω καλά μαζί της ειδικά με τις "ειδήσεις".

" Θέλουν να τρομάζουν τον κόσμο που δεν γνωρίζει; Πουλάει πιο πολύ αυτό;" Πουλάει απίστευτα και για αυτό το κάνουν, δες πως έχουν τρομάξει τον κόσμο με την εγκληματικότητα που στην Ελλάδα είναι μικρή.

Όσον αφορά τον Χαρδαβέλα, συνεργάζεται με μία εταιρία που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την πρώην εταιρία μου. Μία μέρα τον είδα να βγαίνει από το ασανσέρ και του έσκασα 2 βαρβάτες μούτζες. Το χάρηκα απίστευτα, μου είχε γυρίσει την πλάτη αλλά μάλλον άκουσε το πλατς :)