29.11.09

Τα laptops και το FB

Πριν 10 μέρες το Compaq laptop της κόρης μου, (windows vista home edition) "έδειξε" μαύρη οθόνη κι αρνιόταν να μπει στα windows και μετά κάποιες προσπάθειες για ms restore, έβγαλε μπλε οθόνη με ένδειξη σφάλματος STOP 0x0000C1F5.
Ψάχνοντας βρήκα ότι θα μπορούσα να πετάξω το αρχείο που δημιουργούσε το πρόβλημα και να προχωρήσω σε windows recovery με την εγκατάσταση ενός linux based software κατεβάζοντας το SystemRescueCD. Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία βρήκα εδώ. (μάλιστα τώρα είδα ότι στα win7 η microsoft έχει βρει τρόπο να αντιμετωπίσει πλέον το πρόβλημα).
Σήμερα όμως μου ήρθε κι άλλο laptop (μιας πιτσιρίκας) με αντίστοιχο πρόβλημα (0x00000e9), που -ευτυχώς- αυτό αντέδρασε θετικά στο δικό του recovery disk και επανεγκατέστησε τα vista αδιαμαρτύρητα.
Το κοινό και των δύο χρηστριών είναι ότι μπαίνουν στο Facebook  και χρησιμοποιούν τα παιχνίδια και τα quiz του. Κι επειδή και οι δύο δεν έκαναν κάτι "περίεργο" τείνω να πιστέψω ότι κάτι συμβαίνει με όλο το συρφετό των "κολητηριών" του Facebook.
Αν ξέρει κανείς κάτι περισσότερο ας ενημερώσει. Μέχρι τότε, με προσοχή τα "allow" για να αποφεύγονται τα "βάσανα".
(...και ναι, στη δική μας οικογένεια η μαμά είναι ο heavy user κι όχι τα παιδιά :).