18.11.09

Govemeter (v4.ethnos.gr)

(αναδημοσίευση από την εφημερίδα το Έθνος )

Μια ιστοσελίδα «εργαλείο» διαφάνειας.

Ελέγχουν ηλεκτρονικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Παράλληλα με την ηλεκτρονική διαβούλευση στον χώρο του Ιντερνετ, μία ομάδα πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νέων τεχνολογιών δημιούργησαν ένα «εργαλείο» ελέγχου των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.
Επικοινωνώντας μέσω της εφαρμογής Twitter κατασκεύασαν μία ιστοσελίδα που «παρακολουθεί» την εξέλιξη του κυβερνητικού έργου. Μέσα σε λίγες ημέρες δημιούργησαν το www.wegov.gr ή αλλιώς govmeter.
«Υποστηρίζουμε με πάθος τις αρχές της διαφάνειας και του δημόσιου ελέγχου», εξηγεί η κ. Σώτω Μητρόγλου, μέλος της ομάδας του govmeter, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης.
«Το govmeter δημιουργήθηκε για να παρακολουθήσει τη συνέπεια της κυβέρνησης όσον αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεών της για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης. Από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εντοπίσαμε 67 υποσχέσεις, των οποίων παρακολουθούμε την υλοποίησή τους», αναφέρει στο «Εθνος» η κ. Σ. Μητρόγλου.
Στο govmeter συμμετέχει και ο τεχνολόγος γραφικών τεχνών Στέφανος Παπανώτας, ο οποίος σημειώνει ότι έχουν καταμετρηθεί από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του. «Μετά τον έλεγχο των 100 πρώτων ημερών θα ακολουθήσει η διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου του συνόλου της κυβερνητικής θητείας», επισημαίνει.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ