14.9.08

Τα "εντυπωσιακά" της βδομάδας

Κάθε φορά υπάρχει και κάτι που μου κάνει εντύπωση, λες και δεν έχει τελειωμό. Αυτή τη βδομάδα δεν περίμενα:

  1. Να πάνε bloggers στην καρδιά της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (που τη θεωρώ πολύ θετική ενέργεια γενικότερα) και να μην υπάρχει wi-fi. Και το ξενοδοχείο που είχε σύνδεση, τη χρέωνε "τον κούκο αηδόνι". (κάτι πρέπει να γίνει με τα ξενοδοχεία και το internet γιατί τόχουν παρακάνει με τις χρεώσεις τους. Τελικά όταν σχεδιάζεις μια εκδήλωση φροντίζεις, ανάλογα με το κοινό που έχεις να καλύπτεις και τα σχετικά που το αφορούν. Και μετά γκρινιάζουμε για την ελληνική πραγματικότητα!
  2. Η εκκλησιαστική περιουσία ήξερα ότι είναι μεγάλη και οι ιεράρχες σπάγγοι και δεν δίνουν φράγκο πουθενά. Αλλά ότι και στις μέρες μας τους δίνει το κράτος οικόπεδα, οικήματα και δεν ξέρω τι άλλο...αυτό δεν το ήξερα ούτε το φανταζόμουν. Μαθαίνοντάς το απλώς...αγανακτώ και σκέφτομαι ότι η μεγαλύτερη business τελικά είναι η Εκκλησία. Άσε που το Άγιο Όρος είναι άβατο για τις γυναίκες, ενώ internet παίζει (αναρωτιέμαι έχουν 'κλείσει' τα female sites. Μακάριοι οι πτωχοί..τω πνεύματι και οι ιεράρχες να μακαρίζουν τα ευρώ. Καιρός να ξυπνήσουμε (κυρίως οι πολιτικοί που διαχειρίζονται τα θέματα) και να προχωρήσει η φορολόγηση και γιατί όχι και η δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  3. Θετική εντύπωση: Το πείραμα στο CERN και η δημοσιότητα που δόθηκε σε αυτό, μέχρι και τραγούδι έχει δημιουργηθεί. Σε άλλες εποχές κανείς δεν θα το μάθαινε ενώ σήμερα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να μάθουμε σε βάθος ανάλογα με το επίπεδο γνώσης του καθένα. The web is good!
Τέλος, αξίζει να σημειώσω και κάτι άλλο σημαντικό που θα το ακούμε (ελπίζω) αρκετά στο μέλλον. Την πρωτοβουλία για τα Δημόσια Δεδομένα, Δικά μας Δεδομένα (4Δ), publicdata.gr. Ενημερωθείτε και υπογράψτε κι εσείς. Είναι μια ευκαιρία που αξίζει να μην πάει χαμένη γιατί δεν έχουμε πια μεγάλα περιθώρια.