27.5.08

Eίναι κολλητικό

Τελικά είναι κολλητικό το networking.
Εδώ και μέρες σκέφτομαι να γράψω διάφορα, αλλά περνάει λίγη ώρα και μετά τα βρίσκω μη σημαντικά. Σήμερα άκουσα το vrypan radio κι έχει δίκιο ο Παναγιώτης. Ακούς κάτι θετικό κι αμέσως σου έρχεται η διάθεση και τότε βρίσκεις σημαντική την όποια σκέψη έχεις.
Το καλό που άκουσα ήταν στην πιλοτική του mrtaper tv, όπου ο urfurslaag αναγνώρισε καλά στοιχεία σε μένα διαβάζοντας εδώ το blog!!
Και με την ευκαιρία, αύριο το βράδυ το taper tv θα έχει συνέντευξη με τον Πάσχο Μανδραβέλη, τον γνωστό δημοσιογράφο. (διαβάστε κι εδώ και θυμηθείτε να τη δείτε).

Αυτό το διάστημα έχω ασχοληθεί περισσότερο με το twitter, που το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο. Τελευταία όμως έχει σοβαρά προβλήματα. Απ' ότι καταλαβαίνω τα προβλήματα οφείλονται στη μεγάλη δημοτικότητά του ανά τον κόσμο. Ελπίζω σύντομα να το επαναφέρουν στα σωστά του, γιατί σίγουρα κάποιος ανταγωνιστής θα εμφανιστεί σύντομα.
Αναρωτιέμαι: η Microsoft ή το yahoo, που 'ψάχνονται' στον τομέα των social media πώς δεν έχουν έτοιμη κάποια εναλλακτική λύση; Τώρα είναι το ideal timing.
Να κάτι ευκαιρίες που χάνονται ακόμη κι από πολύ μεγάλους!

2 comments:

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Σχετικά με το twitter, δεν είναι τόσο απλό :-)

Σκέψου, η Google έχει το jaiku που αν και τεχνικά είναι καλύτερο... δεν. Υπάρχει και το Pownce που και πάλι δεν έχει τόση επιτυχία.

Η αλήθεια είναι ότι για να υλοποιήσει κάποιος κάτι σαν το twitter αλλά σε κλίμακα Microsoft ή Yahoo! και με αξιοπιστία (ώστε να μην καταστρέψει το brand) χρειάζεται πολύ μεγάλη επένδυση. Και πάλι, μπορεί απλά να μην πάει ο κόσμος.

Και υπάρχουν και 1002 άλλα politics, νομικά θέματα κ.λ. που μία μεγάλη εταιρεία τα αντιμετωπίζει διαφορετικά από ένα stratup.

ανεστης είπε...

Μα σε όλα πρέπει πια να ανακατέυονται οι μεγάλοι και πανίσχυροι; Ας μείνει και λόγος χώρος για καινοτομίες απο μικρούς και φιλόδοξους.
Άσε δηλαδή που όταν είσαι Ms kai Yahoo έχεις άλλες ιεραρχήσεις.