14.1.07

VOIP δωρεάν διεθνείς κλήσεις!

Πριν κάποια χρόνια είχα χρησιμοποιήσει το pc για φωνητική επικοινωνία. Είχα τότε pstn και η επικοινωνία ήταν λίγο άθλια...καθυστέρηση μεγάλη, άκουγα τη φωνή μου σε replay κτλ.
Τελικά σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το τηλέφωνο μέσω internet. To VOIP. Χρησιμοποίησα το voipdiscount , το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις δωρεάν διεθνείς κλήσεις σε αρκετούς προορισμούς. Και μιλάς μέσω του τηλεφώνου σου (με μικρή επιβάρυνση 0,05€) και όχι του computer! (αν μιλήσεις μέσω του computer τότε είναι τελείως δωρεάν). Για 120 μέρες σου δίνει τις δωρεάν διεθνείς κλήσεις προς σταθερά. Μετά από αυτό το διάστημα χρεώνεσαι με 0,01€/λεπτό. Εχεις δυνατότητα να καλέσεις και κινητά! (με χρέωση όμως, μικρή σχετικά).

Πολύ καλή ποιότητα, χωρίς κανένα πρόβλημα η σύνδεση.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι voip providers. Ο πιο γνωστός ο Skype. Δεν υπάρχουν όμως πολλοί να σου δίνουν τελείως δωρεάν κλήσεις (έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα) αν δεν είναι computer2computer. Τελευταία εμφανίστηκε και το hello-hello που μέσω internet σου δίνει δωρεάν τηλεφωνία...αλλά προς Αυστρία δεν...τα κατάφερε! Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη. Για καλό της τσέπης μας πιστεύω θα είναι.