24.11.13

Η Ελληνική Προεδρία ΕΕ και στατιστικά για το internet. Aπό δίπλα και οι Atenistas.

Ναι όλοι διαβάζουμε ειδήσεις οnline. Κάποιες όμως μας ξεφεύγουν.
Θα σημειώνω εδώ με μια σύντομη εξήγηση-σχόλιο "τα νέα" που έχω εντοπίσει μερικές μέρες πριν στα δικά μου timelines που μπορεί να ενδιαφέρουν κι εσάς.

Για να πω την αλήθεια όλες αυτές τις "ειδησούλες" τις συγκεντρώνω για τη ρ/φ εκπομπή μας  +Timeliners  (@TheTimeliners, www.timeliners.gr ) που κάθε βδομάδα κάνουμε παρέα με την @athensbynite, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν προλαβαίνω να τις επικοινωνήσω on air, μια και είμαστε ομιλητικότατοι/ες στην εκπομπή!

Να μερικά νέα που κράτησα:
  •  Διάβασα  στο neolaia.gr ότι το @gr2014eu  για την Ελληνική Ευρωπροεδρία είναι ήδη online με το πρώτο tweet: "Welcome to the official Twitter account of the upcoming #gr2014eu Greek Presidency of the Council of #EU #eucouncil @EUCouncil". (#btw μήπως ξέρετε ποια αυτοκίνητα θα είναι χορηγοί της προεδρίας; Θα το μάθουμε στο άμεσο μέλλον ;-)
  • Για το βάψιμο των σκαλιών στην Μαρασλή οι κάτοικοι καλούν την αστυνομία αντιδρώντας στην παρέμβαση των atenistas. Kι ένα ωραίο και δίκαιο post ανεβαίνει από τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη στο protagon.gr με τίτλο "Έγκλημα στο Κολωνάκι;". Εγώ λέω πολύ κακό για το τίποτα. Μετά τη σημερινή βροχή θα έχει σβηστεί όλο το βάψιμο! Οπωσδήποτε η πλευρά που αναπτύσσει ο @nyatrom στο άρθρο του αξίζει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεται υπόψη!
  • Αν αναρωτιέστε πότε είναι καλύτερα να ποστάρετε στο FB η απάντηση είναι απλή: "ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεστε". Δείτε και τα στοιχεία εδώ στο quintly.com 
  •  Κι αν θέλετε ποσοτικά στοιχεία για τα social media δείτε εδώ:
    • για το twitter οι Έλληνες χρήστες είναι 384.307 από το http://trending.gr/
    • για το Facebook πού αλλού από το ίδιο το Facebook, ΕΔΩ! (όπου βλέπουμε ότι 5,706,948 Έλληνες είναι πλέον στο internet (και τα στοιχεία είναι του 2012!). 
  • Αντε και με Free WiFi!