28.11.10

Μια ευχάριστη έκπληξη: το δεύτερο TEDxAthens.

Σε ένα πολύ ωραίο -και πολύ μεγάλο- χώρο, στον Ελληνικό Κόσμο, την Παρασκευή στις 26 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο TEDxAthens με τίτλο "Starting from scratch".
Όλα ήταν ωραία σχεδιασμένα. Από το site μέχρι τα name tags που είχαν τυπωμένο στην πίσω πλευρά το συνοπτικό πρόγραμμα για να το βλέπεις με μια ματιά! Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και δημιούργησε τεράστια ουρά στη γραμματεία.
Παρόντες, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας Δημήτρης Γ. Μαύρος καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. 
Ο χώρος του θεάτρου πανέμορφος και λειτουργικός. Χωράει γύρω στα 800 άτομα, που ήταν όντως εκεί! Η εκδήλωση εξελίχθηκε όπως ακριβώς αναφερόταν στο πρόγραμμα από πλευράς συνέπειας χρόνου, με πρόσθετο ένα ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Γιάννη Ραγκούση.
Οι ομιλητές είχαν ενδιαφέρουσες ομιλίες όλοι. Ξεχώρισαν για μένα οι ομιλίες του Αλέξη Σταμάτη, του Κώστα Γραμμάτη, του Θοδωρή Γεωργακόπουλου και του Χρήστου Ιωαννίδη. Eντυπωσιακή και η παρουσία του Monsieur Minimal.

Για όσους δεν ήταν παρόντες οι ομιλίες θα "ανέβουν" πολύ σύντομα στο site του TEDxAthens από την ομάδα που διοργάνωσε το TEDxAthens και στην οποία αξίζει ένα *μπράβο*.
Τέλος, στο ερώτημα για το "ποιο ΤΕDx ήταν καλύτερο, το TEDxAcademy που προηγήθηκε ή το TEDxAthens;" πιστεύω ότι το πρώτο ήταν πιο business ενώ το δεύτερο πιο geek/tech. Και τα δύο με πολύ καλή οργάνωση αλλά και κάποιες ελλείψεις: χωρίς live stream (το δεύτερο) και χωρίς twitter live on site και τα δύο TEDx.

Update: ορισμένα video μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.