10.10.10

Με αφορμή το TEDxAcademy.

Όπως πολλοί άλλοι παρακολούθησα την περασμένη Δευτέρα 4/10/2010, το πρώτο TEDxAcademy στην Αθήνα, στο οποίο άλλωστε ήταν partner το Ινστιτούτο Επικοινωνίας στο οποίο εργάζομαι.
Όπως όλοι είπαμε στο τέλος της εκδήλωσης, αλλά και σύμφωνα με αυτά που γράφτηκαν σε blogs και αλλού, η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη. Όλα κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, που είχε ενδιαφέροντες ομιλητές με ομιλίες που είχαν καλές πρακτικές και καλές ιδέες. Το "κλείσιμο" (η ομιλία για την Ανάβρα) ήταν το πιο αισιόδοξο παράδειγμα προς μίμηση.

Εκείνο που δεν ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο (κάθε άλλο) ήταν η προσέλευση πολιτικών, CEOs  και εκπαιδευτικών. Αυτών δηλαδή που (πρέπει να) αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν σήμερα τις όποιες καινοτόμες ιδέες γεννιούνται. Ιδιαίτερα για ένα θέμα όπως το "Τι χρειάζεται η Ελλάδα τώρα", περίμενα να δω αρκετούς εκεί.

Θέλω να ελπίζω ότι θα δουν τουλάχιστον τις ομιλίες όταν "ανέβουν" τα video. Kαι κάποιοι ίσως συνεχίσουν το διάλογο εμπλουτίζοντας ή και κάνοντας πράξη κάποιες ιδέες που ακούστηκαν. Γιατί εκτός από όραμα και θεωρία χρειαζόμαστε απεγνωσμένα εφαρμογές και πράξεις.

Update: τα video μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ