20.8.09

Αυγουστιάτικο απόκτημα: canon ixus 100 is.

Ο Αύγουστος εκτός από μήνας διακοπών -και κάτι περαστικών αρρωστιών- μου έφερε κι ένα δωράκι: μια Canon Ixus 100 IS.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη μου φωτογραφική μηχανή που μπορεί να "τραβήξει" καλές φωτογραφίες κι έχει αρκετές δυνατότητες. Προϋπόθεση βέβαια είναι να ξέρεις να "τραβάς" φωτογραφίες. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την κάμερα του Ν95, που με καλό φωτισμό οι φωτογραφίες ήταν κάπως αξιοπρεπείς. Οι πρώτες μου φωτογραφίες με την Ixus είναι από τις φετινές διακοπές στην Κρήτη, όπως αυτή εδώ:
Βέβαια, έχω αρκετά να μάθω, όχι τόσο για τη λειτουργία της, που είναι απλή κυρίως αν τη χρησιμοποιείς στο αυτόματο, αλλά για το πώς φωτογραφίζεις επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις χωρίς auto επιλογή.
Μπορώ να βγάζω και video HD τώρα, χωρίς να φλουτάρει δραματικά το θέμα όταν μετακινείς την κάμερα, πράγμα που το Ν95 αδυνατούσε να το κάνει (και λογικά...γιατί ένα κινητό είναι σε τελική ανάλυση).
Στη σύνδεση με το laptop λειτούργησε άψογα με την εφαρμογή που δίνει η Canon. Η αναγνώριση της SD card από το reader ήταν όμως αδύνατη. Κι αυτό, γιατί όπως διάβασα υπάρχει θέμα με την αναγνώριση κάρτας 4GB από το ενσωματωμένο card reader του laptop, παρ' όλους τους drivers που έβαλα. Τελικώς αγόρασα ένα usb multi card reader και η sd card με τα περιεχόμενά της...εμφανίστηκαν!
Όλα έτοιμα για τις μελλοντικές φωτογραφίες μου, που όπως συνήθως κάνω, τις ανεβάζω στη σελίδα μου στο flickr.