28.7.09

Την πάτησα!

Καλοκαιρινές διακοπές και online booking (2).
Στο θέμα είχα αναφερθεί πριν μερικές βδομάδες (post).

Μια και πλησιάζει η μέρα των διακοπών τηλεφώνησα χτες  στο ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσω την κράτηση. Είχα διαβάσει στους όρους του site (hotelcollect προς αποφυγή πλέον) ότι το όνομα του πελάτη εμφανίζεται στο ξενοδοχείο 3 μέρες πριν την άφιξη. Το ξενοδοχείο απάντησε ότι δεν έχει κάποια κράτηση και  επιπλέον ότι έχει και πρόβλημα διαθεσιμότητας! Έστειλα με email το voucher (που είχα λάβει από το site) και άμεσα μου τηλεφώνησε ο διευθυντής του ξενοδοχείου για να μου πει ότι όχι μόνο δεν έχει κράτηση, αλλά δεν γνωρίζει, ούτε έχει συνεργασία, με τον συγκεκριμένο πράκτορα/site!

Τηλεφώνημα τώρα στο hotelcollect, (στην Τουρκία, μια και τα τηλέφωνα σε UK και USA δεν λειτουργούσαν). Μου επανέλαβαν ότι η κράτησή μου είναι επιβεβαιωμένη αλλά καλύτερα να μιλήσω την επόμενη το πρωί με το customer service.
Στην επικοινωνία της επόμενης μέρας με το customer service, μου επανέλαβαν ότι είναι "σίγουρη" η κράτησή μου...αλλά θα εμφανιστεί στο ξενοδοχείο 2-3 μέρες πριν την ημερομηνία άφιξης! Επιμένοντας να έχω τουλάχιστον ένα όνομα ταξιδιωτικού φορέα με το οποίο έγινε η κράτηση, υπήρξε άρνηση και απάντηση: ακυρώστε αν θέλετε.
Η ακύρωση δεν μπορούσε να γίνει από το site. Την έκανα δια τηλεφώνου ζητώντας να σταλεί email, το οποίο και έλαβα, όπου αναφέρεται ότι θα μου επιστρέψουν τα χρήματα εντός 7 εργασίμων ημερών.
Πήγα στην τράπεζα έκανα αίτηση αμφισβήτησης της χρέωσης, ακύρωσα και την κάρτα. Ενημέρωσα δύο sites tripadvisor και complaintsboard κι έστειλα email στον τούρκικο οργανισμό τουρισμού.

Τα γράφω κι εδώ για όποιον διαβάσει και ίσως αποτραπεί να κάνει κράτηση μέσω hotelconnect. 
Το πιο ψυχοφθόρο για μένα, ακόμη κι αν μου επιστραφούν τα χρήματα και πέρα από την ταλαιπωρία και τη σύγχυση, είναι η απογοήτευση για τους απατεώνες που "μολύνουν" το web και αναγκαστικά πρέπει να είμαστε υπερ-επιφυλακτικοί.

Συμπέρασμα: Την πάτησα εγώ που υποστηρίζω θερμά το web! (κι έχω σκάσει γιαυτό).

27.7.09

Clay Shirky: How social media can make history

Αξίζει να το δείτε, αν δεν το έχετε ήδη δει.
Αναφέρεται στους σταθμούς εξέλιξης της επικοινωνίας από την ανακάλυψη της τυπογραφίας κι έπειτα, στα cases του σεισμού της Κίνας, του κλεισιματος του twitter από την κινέζικη κυβέρνηση, στο "after-election" Obama social media tactics....
Και καταλήγει.."That's the media environment we've got. How can we make best use of this media? Even though it means changing the way we've always done it"

Posted via web from bps

CleanJunkies

Μια ενδιαφέρουσα κίνηση/αντίδραση από πολίτες.
Εγώ έχω συνήθως ένα "μυτοτσίμπιδο" μαζί μου. Θα προσθέσω κι ένα "κόφτη". Εύχομαι να συνεχίσει και να διαδοθεί η "τάση" και με τον καθαρισμό στις πινακίδες σήμαντης της τροχαίας, τις οποίες καλύπτουν οπαδοί ομάδων, κλειδαράδες και άλλες ομάδες επαγγελματιών. Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας δήμος δεν ασχολείται μαζί τους αν και έχουν το τηλέφωνό τους "φάτσα-κάρτα".
Ενοχλητική βρίσκω και την τοποθέτηση εντύπων στο τζάμι του αυτοκινήτου (ειδικά αν έχει βρέξει στο ενδιάμεσο).

Posted via web from bps

11.7.09

Περί twitter...


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ "συζητήσεις" και αντεγκλίσεις (!) στο twitter, σχετικές με τον τρόπο χρήσης του. Τα θέματα:
α) το twitter δεν είναι chat, αλλά πολλές φορές γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
β) με τις καλημέρες, καλησπέρες, καληνύχτες προστίθενται άχρηστα tweets, αλλά μερικά καλημερίσματα βγάζουν ένα ωραίο συναίσθημα.
γ) η παράθεση από έναν χρήστη πολλών συνεχόμενων tweets δημιουργεί "θόρυβο", εκτός κι αν πρόκειται για ενημέρωση σχετική με επικαιρότητα.

Κατά την άποψή μου, δεν είναι τόσο η διαδικασία που ενοχλεί, όσο το ενδιαφέρον που "κουβαλάνε" τα συγκεκριμένα tweets. Αν γράφεται κάτι ενδιαφέρον ή γράφεται κάτι δοσμένο με χιούμορ, είναι καλοδεχούμενα και η "συζήτηση" και ο "θόρυβος". Αν είναι αδιάφορα ή ανιαρά τότε κουράζουν και απωθούν.

Επειδή όμως υπάρχει το "unfollow" δεν με προβληματίζει καθόλου. Unfollow τώρα, follow ίσως κάποια άλλη στιγμή και όλα καλά!
Ένα σημείο μόνο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους μας. Η οποιαδήποτε πλατφόρμα social networking μπορεί εύκολα να "ξεφτιλιστεί" και να "θαφτεί" από ένα και μόνο παράγοντα: από τους ίδιους που τη χρησιμοποιούν και τελικά τη διαμορφώνουν.