19.4.08

Τι γίνεται στο 'χωριό' μας

Πολλά τις τελευταίες μέρες.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Βλέπεις δεν είμαι και τακτική στο γράψιμο εδώ και μαζεύονται. Ας κάνω μια μικρή καταγραφή.

  1. Μια νέα κίνηση: wikipolitics, από το ΠαΣοΚ που έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε και να δούμε αν θα έχει ρόλο και συμμετοχή.
  2. Το twitter είναι στις δόξες του στα ελληνικά social media και όχι μόνο.
  3. Πολιτικοί άρχισαν να το χρησιμοποιούν. Ξεκίνησε με την παρουσία του ΠαΣοΚ και συνεχίστηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συνεχιστεί πιστεύω (κι εύχομαι) και με άλλους.
  4. Η ΝΜ κάλεσε bloggers στο ΥΠΕΞ κι έγινε μεγάλη συζήτηση γιαυτό. Υπέρ και κατά. Αναρωτιέμαι γιατί κάθε τι νέο πρέπει να κρίνεται αρνητικά κατ' αρχήν. Άσε να δεις το αποτέλεσμα και μετά γκρινιάζεις. Όπως και νάχει, στρατηγικά η κίνηση της ΝΜ πρέπει να χαρακτηριστεί σωστή για την προσωπική της εικόνα. Η συνέχεια θα δείξει και τον απώτερο στόχο της. Αν ήταν δηλαδή επί της ουσίας ή αποσπασματική, "τακτική" κίνηση.
  5. Ένα πολύ ωραίο κείμενο, με χιούμορ, για το θέμα, γράφτηκε χθες από τον dealsend.
  6. Video για το θέμα της συνάντησης θα βρείτε στο nylon.gr και στο metablogging
  7. Aπεργίες πάλι στο μετρό και τραμ για δύο απολύσεις και δείτε τι λέει ο Υπ.Μ&Ε και τι γράφτηκε στο nysteri. Κι αν είναι αλήθεια θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους συνδικαλιστές.
  8. Put the feed down και splogs. (εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα :)
  9. Η έρευνα για τα ΜΜΕ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας που παρουσιάστηκε στο Ανοικτό Φόρουμ, χρησιμοποιήθηκε σε ερώτηση στη Bουλή.
  10. Και τα δικά μου: απανωτές κρίσεις στομάχου! Επισκέψεις σε νοσοκομείο, γιατρό, εξετάσεις...Ακόμη εκκρεμεί η τελική διάγνωση. Στο μεταξύ πάλι φρίκιασα με την αντιμετώπιση του χρόνου σου από το όλο σύστημα υγείας -ιδιωτικό και δημόσιο. (στο 'περίμενε' γιατί δεν είναι ικανοί να προγραμματίσουν ούτε την επόμενη ώρα τους...
Καλό Σαββατοκύριακο.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το "συμμάζεμα" των θεμάτων! Κάτι ανάλογο κάνει εδώ και καιρό ο αγαπημένος μου (μπλογκερ, έτσι?) Jeremiah (aka Web Strategist) με το Weekly Digest of the Social Networking Space.

Και περαστικά!