2.3.08

Εκπροσωπώ τον εαυτό μου

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ασχοληθώ με τα 'κοινά', όπως θέματα γειτονιάς, δήμου, σχολείου κ.α. 'δήλωνα' γρήγορα παραίτηση γιατί με ενοχλούσαν δύο πράγματα: Ή υπήρχε μηδενική οργάνωση και αλαλούμ στην επικοινωνία Ή υπήρχε προσπάθεια 'καπελώματος' από κάποια οργάνωση, κόμμα, ΟΤΑ, άτομο χωρίς τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του 'επικεφαλής' και πάει λέγοντας.
Εδώ, και στο internet γενικότερα, βρήκα τρόπο να γράφω για πράγματα που με ενδιαφέρουν ή με ενοχλούν. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου. Και όποτε το κρίνω σκόπιμο μπορώ να συμπαραταχθώ με κάποια ομάδα που εκτιμώ ότι σκέφτεται το ίδιο με εμένα στο Α ή Β θέμα.
Δεν χρειάζονται μαζικές διαμαρτυρίες που οργανώνονται χωρίς να γίνονται γνωστά τα βασικά χαρακτηριστικά: Στόχος, ποιοί, γιατί, με ποιό τρόπο, σε ποιούς...
Για την ελευθερία στο Διαδίκτυο δεν χρειάζονται διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Το internet στηρίζεται στην ελευθερία /ανεξαρτησία του καθένα. Διαφορετικά μιλάμε μάλλον για εθνικό intranet!

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Και έκανα το λάθος αυτές τις μέρες να συμμετέχω σε κάτι που δεν με εκπροσωπεί. Θα το διορθώσω.

Ανώνυμος είπε...

Καλή φάση. Αν κάποια στιγμή μάλιστα διαμαρτυρόμαστε όλοι μέσω διαδικτύου, εκπροσωπόντας μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να κάνουμε πολλά. Φαντάσου, μια διαδήλωση για το ασφαλιστικό 500.000 ατόμων στο διαδίκτυο, ενώ στους δρόμους να κυλούν όλα ομαλά. Μια χαρά!