14.10.13

Η σωστή διατροφή έγινε ΚΑΙ Δημοτική υπόθεση στο Π.Φάληρο.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι κατα γενική ομολογία νοικοκυρεμένος δήμος. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. 
Επιπλέον όπως λέει ο δήμαρχος, ο Διονύσης Χατζηδάκης, είναι και οικονομικά εντάξει. Έχει πλεόνασμα. Κι απ' όσο ξέρω δεν ήταν πάντα έτσι. :-D 
Ήξερα οτι έχει αναπτυχθεί το τμήμα που ασχολείται με τις εκδηλώσεις και τον πολιτισμό. Το ΚΕΠΟΑ. Ήξερα για το www.palaiofaliro.gr το οποίο άρχισε να λειτουργεί λίγο καλύτερα τα τελευταία χρόνια (όπως και το υπόλοιπο δημόσιο, είχε μια καθυστέρηση στον ψηφιακό τομέα). 
Ο δήμος λείπει βέβαια απο τα social networks. Φαντάζομαι όμως ότι με τις επικείμενες εκλογές θα ξεκινήσει η δραστηριοποίηση και σε αυτό τον τομέα.

Η πρόσφατη υπηρεσία που έχει οργανώσει -και με ενδιαφέρει- είναι το Κέντρο σωστής Διατροφής κ παχυσαρκίας. Στο καλύτερο σημειό που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, στο ΔΑΚ, που βρίσκεται στην παραλία στο Τροκαντερό. Πηγαίνεις εκεί και σε εμπνέει και το περιβάλλον.
Μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις κλείνοντας ενα ραντεβού τηλεφωνικά, να επισκεφτείς κάποια/ο διατροφολόγο για να σου δώσει ενα πρόγραμμα διατροφής στα μέτρα σου. Με 10 ευρώ κάνεις και μια λιπομέτρηση κι έτσι έχεις όλη την εικόνα. Ακριβώς δίπλα στο χώρο που άνετα μπορείς να τρέξεις στο στίβο, να πας στην πισίνα ή απλώς να περπατήσεις στους προβλήτες χαζεύοντας τη θάλασσα. Κι όλα αυτά σχεδόν δωρεάν! 
Έχω ενθουσιαστεί με τη νέα αυτή υπηρεσία. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω "εξοικονομήσει" κάποια κιλά, συν κάτι που πάντα ήταν περίσσια, όλα μαζί έχουν κάνει ένα σύνολο έτοιμο για "δημιουργική καταστροφή"!
Αν καταφέρω και μπορέσω να αποχωριστώ αυτά τα επιπλέον δημιουργήματά μου. Αν έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα θα είμαι διπλά χαρούμενη!
Αυτά και πάω για περπάτημα. ;-)