26.9.12

#Timeliners_ads 24.09.12: Let’s play!

Ήταν μία εβδομάδα  που έκλεισε με άφθονη Θετική Ενέργεια και  σήμερα θα κάνουμε  ότι μπορούμε να ξεκινήσει με άφθονο χαμόγελο.
  • Ας ξεκινήσουμε με την Θετική ενέργεια. Έγιναν οι καθιερωμένες  κι αφιερωμένες στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας  συναυλίες του Σεπτεμβρίου  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την ΑΜΙΤΑ ΜΟΤΙΟΝ.Η στήλη δεν είναι φίλος του μουσικού είδους που ‘έπαιξε’ στα δύο events αλλά οφείλει να δώσει εύγε στην ομάδα που τα κάλυψε ‘ζωντανά’   τόσο στο Facebook  όσο και στο Twitter. Το δε hashtag #pedmotion έγινε και trending topic .Άντε και του χρόνου λοιπόν+
  • Μια και σας λέμε και ξαναλέμε για τα hashtags σας έχουμε το καλύτερο πράγμα που διαβάσαμε την εβδομάδα που πέρασε.
Ποιος  είναι αυτός ο συμπαθέστατος κύριος;

The Father of the Hashtag
O αγαπημένος της @athensbynite, Mr. Chris Messina aka ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Hashtag! Γνωρίστε τον καλύτερα κι ανακαλύψτε πως του κατέβηκε η ιδέα αλλά και τι πιστεύει γι αυτήν σήμερα εδώ  . Μα το καλύτερο είναι ότι  στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης έδωσε στην δημοσιότητα την  πρωτότυπη πρόταση για το Hashtag και την δημιουργία του έτσι όπως την πρωτοπαρουσίασε στο διαδίκτυο. Διαφημιστές και διαφημίστριες όλων των disciplines ή of many disciplines απολαύστε την διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές κι ακόμα παραπέρα!
  • Disciplines, many disciplines ή beyond disciplines? Σε ποια κατηγορία ανήκουν οι δημιουργοί της  Pinnatta? Είχαμε στην εκπομπή τον @erictparks και μας ενθουσίασε παρουσιάζοντάς μας τον ολοκαίνουριο και πιο ζωντανό τρόπο να στέλνετε διαδραστικά μηνύματα στους φίλους σας από το smartphone σας. Μάθετε για την Pinnatta  και κατεβάστε την δωρεάν για android ή iPhone  εδώ . Ακούστε όλα όσα είπε o Eric γι αυτήν αλλά και την διαφήμιση και που το βλέπει να πηγαίνει σε σχέση με το digital  εδώ.
  • To Twitter άλλαξε τα headers μας δίνοντάς μας την ευκαιρία να κάνουμε πιο δημιουργικά πράγματα (όπως   δηλαδή στο Facebook).Αν δεν το πήρατε είδηση, μπείτε στα settings >design>header και δημιουργείστε ελεύθερα. Ακόμα δεν δίνει δυνατότητες στησίματος και fonts αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Και το κερασάκι στην τούρτα: Αν τρέχετε λογαριασμούς μαρκών στο Twitter να μερικά χρήσιμα κόλπα για το πώς θα αξιοποιήσετε τα νέα headers.Αν το κάνετε στείλτε μας links και θα τα δημοσιοποιήσουμε!
  • Θα κλείσουμε με ..αντιδιαφημίσεις. Βγήκε λοιπόν την προπερασμένη εβδομάδα το iPhone5 και καπάκι βγαίνει την περασμένη το νέο λειτουργικό της Apple για κινητά το  iOS 6 . Όπου μέσα σε όλα  τα καλά του και τα κακά του η Apple αποφασίζει να μην έχει πλέον Google Maps αλλά τους δικούς της Apple Maps ( που προφανώς είναι mapes). Εδώ κάπου ξεκινάει ένας χαμός από άρθρα, posts, κριτικές και internet memes  που σατιρίζουν τους χάρτες  της Apple, (κάποια από τα οποία είναι καλοδουλεμένα Google guerilla ads?).
Μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα από αυτά που είδαμε τις τελευταίες τρεις ημέρες:






Κι αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο, ένα Video με τον Χίτλερ να μαθαίνει για τα Apple maps..
Να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα. Καλή εβδομάδα σε όλους!

*Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το advertising.gr