28.7.09

Την πάτησα!

Καλοκαιρινές διακοπές και online booking (2).
Στο θέμα είχα αναφερθεί πριν μερικές βδομάδες (post).

Μια και πλησιάζει η μέρα των διακοπών τηλεφώνησα χτες  στο ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσω την κράτηση. Είχα διαβάσει στους όρους του site (hotelcollect προς αποφυγή πλέον) ότι το όνομα του πελάτη εμφανίζεται στο ξενοδοχείο 3 μέρες πριν την άφιξη. Το ξενοδοχείο απάντησε ότι δεν έχει κάποια κράτηση και  επιπλέον ότι έχει και πρόβλημα διαθεσιμότητας! Έστειλα με email το voucher (που είχα λάβει από το site) και άμεσα μου τηλεφώνησε ο διευθυντής του ξενοδοχείου για να μου πει ότι όχι μόνο δεν έχει κράτηση, αλλά δεν γνωρίζει, ούτε έχει συνεργασία, με τον συγκεκριμένο πράκτορα/site!

Τηλεφώνημα τώρα στο hotelcollect, (στην Τουρκία, μια και τα τηλέφωνα σε UK και USA δεν λειτουργούσαν). Μου επανέλαβαν ότι η κράτησή μου είναι επιβεβαιωμένη αλλά καλύτερα να μιλήσω την επόμενη το πρωί με το customer service.
Στην επικοινωνία της επόμενης μέρας με το customer service, μου επανέλαβαν ότι είναι "σίγουρη" η κράτησή μου...αλλά θα εμφανιστεί στο ξενοδοχείο 2-3 μέρες πριν την ημερομηνία άφιξης! Επιμένοντας να έχω τουλάχιστον ένα όνομα ταξιδιωτικού φορέα με το οποίο έγινε η κράτηση, υπήρξε άρνηση και απάντηση: ακυρώστε αν θέλετε.
Η ακύρωση δεν μπορούσε να γίνει από το site. Την έκανα δια τηλεφώνου ζητώντας να σταλεί email, το οποίο και έλαβα, όπου αναφέρεται ότι θα μου επιστρέψουν τα χρήματα εντός 7 εργασίμων ημερών.
Πήγα στην τράπεζα έκανα αίτηση αμφισβήτησης της χρέωσης, ακύρωσα και την κάρτα. Ενημέρωσα δύο sites tripadvisor και complaintsboard κι έστειλα email στον τούρκικο οργανισμό τουρισμού.

Τα γράφω κι εδώ για όποιον διαβάσει και ίσως αποτραπεί να κάνει κράτηση μέσω hotelconnect. 
Το πιο ψυχοφθόρο για μένα, ακόμη κι αν μου επιστραφούν τα χρήματα και πέρα από την ταλαιπωρία και τη σύγχυση, είναι η απογοήτευση για τους απατεώνες που "μολύνουν" το web και αναγκαστικά πρέπει να είμαστε υπερ-επιφυλακτικοί.

Συμπέρασμα: Την πάτησα εγώ που υποστηρίζω θερμά το web! (κι έχω σκάσει γιαυτό).

3 comments:

Πανος Λαδάς είπε...

Καλησπέρα Soto

Δε θέλω να το παίξω έξυπνος ή τίποτα άλλο αλλά επειδή ξέρω οτι όντως υπερασπίζεσαι το web και κάνεις καλή δουλειά, θα έλεγα οτι σου ξέφυγαν 1 - 2 πράγματα τα οποία είναι σημαντικά να τα ελέγχουμε όλοι μας πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε με οποιοδήποτε website:

1) About Us: θα πρέπει να έχει μία σελίδα που να έχει τυπικά τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες.
2) Contact Us: πρέπει να έχει μία διεύθυνση, όπως λέμε δρόμο και αριθμό.
3) Πιστεύω οτι το ίδιο το website δείχνει "φτωχό" (και πολύ χαμηλό pagerank). Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να το καταλάβουν όλοι αλλά ειδικά σε website τουρισμού είναι πολύ συχνό φαινόμενο να έφτιαξε κάποιος ένα website επειδή άκουσε οτι μπορεί να βγάλει λεφτά και μετά να το παράτησε. Έτσι δεν υπάρχει υποστήριξη ή κάτι από πίσω από το website.

Τέλος θεωρώ σημαντικό, πριν από κάθε interaction να κάνουμε (όλοι) μία αναζήτηση για το website, ειδικά αν είναι να βάλουμε πιστωτική κάρτα.

Όλοι την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή αλλά εσύ αντέδρασες εξαιρετικά σωστά! Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες, αλλά...

sotomi είπε...

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα σχόλια εδώ. Χτες είχα δύο στα οποία απάντησα και το σύνολο των 4 είναι άφαντα!!