20.11.08

Απεργούν στο μετρό. Ας την "πληρώσει" μόνο ο εργοδότης τους, όχι εμείς.

Metro WomanImage by Extra Medium via FlickrΓιατί να είμαι σήμερα πάνω από 3,5 ώρες στο δρόμο, γιατί να γίνονται οι δρόμοι πάρκινγκ; Γιατί να πληρώνουμε όλοι μας τις απεργίες ορισμένων κλάδων;
Δεν είμαι εναντίον τους. Αλλά με την ταλαιπωρία που προκαλούν δεν κανείς δεν είναι υπέρ τους.
Μήπως όμως θα έπρεπε να έχουμε εξέλιξη, κάποια νέα αντιμετώπιση και στις απεργίες; π.χ. μια ιδέα που μου φαίνεται λογική, και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους στόχους των απεργών: αντί να κλείνουν το μετρό και να ταλαιπωρούν όλους εμάς, απλώς να κλείσουν τα μηχανήματα με τα εισιτήρια. Αυτά που βγάζουν εισιτήρια, τα γκισέ που δίνουν εισιτήρια κι αυτά που ακυρώνουν τα εισιτήρια. Έτσι το μετρό θα λειτουργεί, το κοινό θα εξυπηρετείται αλλά η εταιρεία που δεν ασχολείται με τους εργαζόμενούς της, θα έχει το κόστος (που ούτως ή άλλως το έχει και με την τωρινή μορφή της απεργίας).
Δεν γνωρίζω τα νομικά θέματα κι αν υπάρχει τυπικό-νομικό κώλυμα. Γιατί αν δεν υπάρχει,  τότε καιρός είναι να δούμε κάποια καινοτομία και στις απεργιακές κοινοτοποιήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο αποτελεσματικές και για ένα άλλο λόγο: θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί τους τα ΜΜΕ και θα ενημερωθούν έτσι όλοι οι πολίτες.