20.11.08

Απεργούν στο μετρό. Ας την "πληρώσει" μόνο ο εργοδότης τους, όχι εμείς.

Metro WomanImage by Extra Medium via FlickrΓιατί να είμαι σήμερα πάνω από 3,5 ώρες στο δρόμο, γιατί να γίνονται οι δρόμοι πάρκινγκ; Γιατί να πληρώνουμε όλοι μας τις απεργίες ορισμένων κλάδων;
Δεν είμαι εναντίον τους. Αλλά με την ταλαιπωρία που προκαλούν δεν κανείς δεν είναι υπέρ τους.
Μήπως όμως θα έπρεπε να έχουμε εξέλιξη, κάποια νέα αντιμετώπιση και στις απεργίες; π.χ. μια ιδέα που μου φαίνεται λογική, και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους στόχους των απεργών: αντί να κλείνουν το μετρό και να ταλαιπωρούν όλους εμάς, απλώς να κλείσουν τα μηχανήματα με τα εισιτήρια. Αυτά που βγάζουν εισιτήρια, τα γκισέ που δίνουν εισιτήρια κι αυτά που ακυρώνουν τα εισιτήρια. Έτσι το μετρό θα λειτουργεί, το κοινό θα εξυπηρετείται αλλά η εταιρεία που δεν ασχολείται με τους εργαζόμενούς της, θα έχει το κόστος (που ούτως ή άλλως το έχει και με την τωρινή μορφή της απεργίας).
Δεν γνωρίζω τα νομικά θέματα κι αν υπάρχει τυπικό-νομικό κώλυμα. Γιατί αν δεν υπάρχει,  τότε καιρός είναι να δούμε κάποια καινοτομία και στις απεργιακές κοινοτοποιήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο αποτελεσματικές και για ένα άλλο λόγο: θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί τους τα ΜΜΕ και θα ενημερωθούν έτσι όλοι οι πολίτες.

5 comments:

javapapo είπε...

πες τα ρε συ sotomi..γιατί έχω καταντήσει ο κακός ...να τους κράζω και δεν μιλάει κανένας! Μας γαμάνε κάθε λίγο και λιγάκι την ημέρα για την σύμβαση εργασία τους..λες και είναι οι μοναδικοί με προβλήματα!

Suspect είπε...

καλη η προταση αλλα δεν βολευει...

Ανώνυμος είπε...

ποιόν δεν βολεύει ακριβώς? μακάρι όλοι να σκέφτονταν έτσι και να έκαναν τις απεργίες πιο ανθρώπινες! Με τον τρόπο που γίνονται σήμερα, ο πολίτης ταλαιπωρήται και αποφάσεις δεν προχωρούν...το ίδιο γίνεται και στα λιμάνια που μένουν τα μεταφορικά φορτηγά ακίνητα/με εμπορεύματα εκατομμυρίων μπλοκαρισμένα! Έλεος κύριοι Μετρο-εργαζόμενοι! και κρίμα, γιατί ξεκινήσατε πολλά υποσχόμενοι και απέχοντας απο τις γενικές απεργίες των μέσων μεταφοράς...τώρα γίνατε όλοι τα ίδια χάλια! πότε θα καταλάβουμε σ αυτόν τον τόπο οτι πρόοδος δεν είναι να ρίχνουμε τον άλλον χαμηλά,ουτε να εκδικούμαστε, αλλά να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, και να συμπαρασύρουμε και τους άλλους προς τα πάνω????

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε συ, έχω βαρεθεί να τα λέω και να γίνομαι η κακιά...

Ανώνυμος είπε...

ζούμε σε μια εποχή που κρίνονται παράνομες ακόμα και οι απεργίες, πόσο μάλλον το κλείσιμο των μηχανημάτων. άλλωστε αυτό δεν λύνει το "πρόβλημα" σε άλλους κλάδους.

όταν ψάχνουμε να βρούμε τους υπεύθυνους για την ταλαιπωρία μας, ας κοιτάξουμε και πιο πέρα απ' το 1ο επίπεδο (απεργούς) σ' αυτούς που τους οδηγούν εκεί. κοινωνική αλληλεγγύη λέγεται.