9.10.08

Απληστία κι αισχροκέρδεια

Wells Fargo CenterΑπό το πρωί ακούω ειδικούς που καθησυχάζουν τους πολίτες αλλά αφήνουν κι ένα σχόλιο αμφιβολίας για το μέλλον, δηλαδή κρατάνε μια "πισινή".
Λογικό. Γιατί τους τελευταίους μήνες κανείς δεν είχε προβλέψει αυτή την κρίση. Το μέγεθός και την έκτασή της. Πρόσφατα έγραφε ο Α. Ανδριανόπουλος στο e-rooster:"Εχει πρόβλημα καμία από τις γνωστές και μεγάλες Τράπεζες; Κινδύνευσε ποτέ στην Αμερική η Bank of America, η Wells Fargo, η PNC Bank, η American Express; Η στην Βρετανία η Midlands, η Barclays, η Lloyds, η Westminster ; Ποιός είχε ακούσει ποτέ του την Northern Rock, την Bradford and Brinkley, την Freddy Mac η την Fenny Mae; Mοναχά οι καρχαρίες των παραγώγων και οι αποδέκτες των αεριτζήδικων οικιστικών δανείων ". Ε να που σήμερα ακούστηκαν και κάποια μεγάλα και γνωστά ονόματα να μπαίνουν στο χορό της κρίσης. Ήδη έχουμε 'συντονισμένη' μείωση των επιτοκίων κάποιων χωρών για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.
Δεν με επηρεάζει άμεσα η κρίση (δεν έχω επενδύσεις), ανησυχώ όμως γιατί όταν πιάνει κακοκαιρία και σπάει η αλυσίδα, το καράβι που στουκάρει στο ντόκο μπορεί και να βουλιάξει. Και τα ναυάγια δεν συμβαίνουν μόνο όταν πιάνει κακοκαιρία αλλά κι όταν κάποιοι θέλουν να πάρουν τα ασφάλιστρα.
Γιατί η απληστία και η αισχροκέρδεια είναι το χόμπυ τους.
Τους βαρέθηκα.