28.12.11

The History of Advertising

4.12.11

TEDxAthens 2011 - Συνολική αποτίμηση: Θετική.

The Art of Desruption το θέμα του φετινού TEDxAthens.
Δεν το πέτυχαν παντού.
Κατά τη δική μου άποψη δικαίωση στο θέμα έδωσαν:
Η οργάνωση που ήταν εξαιρετική αλλά και κατά κάποιο τρόπο ανατρεπτική. Check in εκτός αίθουσας στη λιακάδα, με όχι μεγάλη διάρκεια αναμονής. Όλα υπό έλεγχο και σε όλη τη διάρκεια έβρισκες πάντα κάποιον να απαντήσει στην ερώτηση που είχες.
Το φαγητό, ανατρεπτικό για τέτοιες εκδηλώσεις. Απλό με προσήλωση στην ελληνική κουζίνα και ταυτόχρονα με πολυ εντυπωσιακή παρουσίαση. Τα μανταλάκια στις πιτούλες, τα όσπρια στα "ποτηράκια"... Πολύ όμορφα και γευστικά.
Η διάρκεια του TEDxAthens... εκεί να δείτε ανατροπή! Πάνω από 12 ώρες... Αυτή την "ανατροπή" θα την καταχωρίσω στα αρνητικά. Ήταν πολύ κουραστικό.
Αρκετές ομιλίες ήταν ενδιαφέρουσες, πολλές αδιάφορες. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάποια ανατρεπτική. Αν μάλιστα έλειπαν μερικές δεν θα πείραζε καθόλου και ίσως βοηθούσε να διαρκέσει λιγότερο η εκδήλωση.
Οι πιο ενδιαφέρουσες -για μένα-  ομιλίες ήταν αυτές του Rory Sutherland και του Joe Trippi. Από τους Έλληνες ομιλητές ενδιαφέρον είχαν ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Χάρης Τσέβης και η Ματίνα Στέβη.
Εντυπωσιακή ήταν και η ομιλία του νεαρού Ricardo Soousa αλλά θα συμφωνήσω με τον @javapapo που έγραψε εδώ:"Ωραία τα όνειρα και ο ενθουσιασμός αλλά η πραγματικότητα μας αναγκάζει όλους να συμβιβαστούμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Άρα όχι δεν θα πάρω άλλο 19χρονο όνειρο - θα κρατήσω την φρεσκάδα και την αισιοδοξία τους - αλλά thats about it.(Δεν είπαν και κάτι συγκεκριμένο έτσι και αλλιώς)."
Στο timeliners.gr έχω ανεβάσει 2-3 video από τις ομιλίες του Juliano Tubino και του Rory Sutherland.
O  Ελληνικός Κόσμος ως χώρος και ειδικά η ιδέα της αίθουσας όπου μπορούσες να ξεκουραστείς και να φορτίσεις συσκευές  αποδείχτηκαν και φέτος ιδανικά.
Θετική εντύπωση επίσης μου έκανε, ότι παρ' όλο τον μεγάλο αριθμό των χορηγών δεν είχαν "καπελώσει" με την παρουσία τους της εκδήλωση. Θα έλεγα ότι ήταν διακριτική η παρουσία τους.

Συμπέρασμα: Χώρος και οργάνωση: άριστα. Διάρκεια και ομιλητές μπορούσαν να είναι καλύτερα.
Τι μας έλειψε; το άκουσμα νέων πραγμάτων. Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο.
Περάσαμε όμορφα όμως. Γνωριστήκαμε όσοι διαδυκτιακοί φίλοι δεν είχε τύχει να βρεθούμε σε άλλες εκδηλώσεις.
Συνολική αποτίμηση: Θετική.